Части за Джипове

Намерете това от което се нуждаетеОхлаждаща система при джиповете

Повечето хора, собственици на автомобили и джипове си мислят, че охладителната система при превозните средства е просто устройство, но всъщност не е така. Всички елементи от водната охлаждаща система на двигателя с вътрешно горене при джиповете работят заедно в единен и фин баланс. В действителност под капака на джипа, охладителната система се влияе от доста сложните инженерни закони на термодинамиката, налягането, аеродинамиката и други.

При загряване на двигателя с вътрешно горене течностите и газовете са под налягане. Имайте в предвид това и не отваряйте капачката на резервоара или радиатора на охладителната течност при достигната максимално висока температура на двигателя, за да избегнете нежелана ситуация, която би довела до изгаряне на някои части от тялото Ви. Охладителната система на автомобила или джипа е проектирана да поддържа двигателя при правилна работна температура.

Това е така, защото всички двигатели са проектирани да работят най-ефективно и надеждно при определена температура. При тази нормална работна температура се взема под внимание и вътрешният междинен вискозитет на масло, който варира в зависимост от температурата и ефективността на горене, които засягат мощността на двигателя.

За да бъдем точни, по-голямата част от работата на охладителната система, която трябва да изпълнява е да се премахва от двигателя натрупалата се топлинна енергия. Тази топлинна енергия е произведена от изгарянето в двигателя с вътрешно горене. Една добра система за охлаждане трябва също да бъде проектирана да позволи на двигателя да достигне до правилната работна температура възможно най-бързо и след това да я контролира. При по-мощните двигатели желаната работна температура се достига по-бързо.

В случай на повреда, на охладителната система на Вашият джип, Вие можете да поръчате качествени резервни части на добри цени през 24asti.bg. Продавачите с които работим притежават части за охладителните системи на всички марки и модели джипове. Част от тази гама са: водни радиатори, водни помпи, маркучи, термостати, дехидратори, изпарители, перки за радиатори, дифузьори, разширителни съдове, датчици за температурата на охлаждащата течност и много други.