Части за Джипове

Намерете това от което се нуждаетеПревключватели за джипове

Всички превключватели са част от електрическата верига на джиповете, както и на другите типове превозни средства задвижвани от двигатели с вътрешно горене. Повечето шофьори си мислят, че управлението на електрическата система е елементарен процес, но всъщност не е така. Самото завъртане на ключа се приема за даденост, но зад всичко това се извършват много по-фини процеси по-време на самото стартиране на двигателя и след това.

Основните функции на самата система са предизвикани и контролирани от превключватели и релета, които повечето хора смятат за дреболии, но без тях електрическата система на превозното средство няма да работи, а без правилно работеща електрическа система автомобила не може да бъде въведен в експлоатация. Електрическите стъкла се управляват от превключватели. Централното заключване също се управлява от превключватели.

Дори серво усилвателя на волана и термостата имат превключватели. Част от другите превключватели които участват в електрическата система на превозните средства са: превключвател за климатика, превключвател за аварийните светлини, превключвател за автопилота на превозното средство в случая джипа. Други такива са: лоста за мигачите и чистачките, превключвателя за фаровете, лоста за светлините, превключватели за парно, спирачен превключвател, превключватели за външните странични огледала и много други.

Релета са контролирани от ключове в зависимост от зададената позиция на превключвателя от потребителя, релетата ще предадат или ще възпрепятстват електрическият ток от веригата. Всяко едно превозно средство може да има различен брой превключватели и релета участващи в електрическата система в зависимост от нейното оборудване.

Всички автомобили и джипове имат различни по-форма и електрически параметри превключватели. Те не са универсални и по-този начин не биха били взаимно заменяеми. Много от превключвателите са безполезни, ако са извън системата за която са проектирани. Превключвателите в превозното средство са здраво монтирани, което не позволява да бъдат задействани от вибрации по-време на движение.

Ако най-близкият дилър или търговец на авточасти до Вас не разполага с наличност на превключвателя, който Ви е необходим не се колебайте, а използвайте системата за търсене на резервни части - 24asti.bg. За кратко време ще Ви бъдат предложени оферти с най-добрите цени на превключватели в България. Тук ще намерите всяка една част която търсите, бързо и лесно.