Части за Джипове

Намерете това от което се нуждаетеРелето като част от електрическата система на превозното средство

Релетата при автомобилите, джиповете и бусовете са част от електрическата система на превозното средство. Релето като цяло е електромагнитен превключвател. Когато захранването се приложи върху бобината релето може да бъде включено или изключено в зависимост от неговото приложение. Функцията на релето може да затвори (свърже) или отвори (изключи) захранването на електрическата верига към приложения електрически уред.

Когато линията на релето е отворена, функцията е изключена и няма да работи, по-същият начин когато линията е затворена функцията на релето ще работи. Релето по-смисъл и функция надвишава капацитета на обикновеният превключвател макар и някои хора да си мислят, че са еднакви. Основните релета се състоят от медна серпентина (жица) и набор от контакти.

Най-често бобината на релето има дълга медна тел, увита около метална сърцевина. Когато се приложи напрежение върху бобината, тока преминава през медната тел и създава магнитно поле. Това магнитно поле изтегля контактите заедно и ги държи там, докато не спре подаването на ток в бобината. Релето може да се използва при много части или уреди, захранвани от 12 волта електричество при превозните средства.

Релето може да бъде с различни стойности и начина му на натоварване зависи от състоянието и параметрите на електрическият уред който го използва. Релето се използва при уреди като: фарове, мигачи, чистачки, стопове, електрически прозорци, алармени системи, аудиосистемата на превозното средство, подгряване на седалките и прозорците на автомобила, бордовият компютър, централното заключване, горивна помпа, стартера, подгряващите свещи и още много други части свързани с електрическата система на превозното средство.

Има две спецификации, които трябва да се вземат предвид при избора на реле за Вашичт автомобил. Напрежението на намотка и токовите възможности за извършване на контактите. Напрежението на намотката на бобините при релето, което се използва при автомобилите, джиповете и повечето от бусовете е 12 волта. При различните видове релета бобината има разлика в потенциала между клемите.