Части за Джипове

Намерете това от което се нуждаетеСервизното обслужване при джиповете и резервните части

Всеки един off-road джип или SUV има нужда от сервизна поддръжка. Тук ще Ви дадем няколко съвета за сервизната поддръжка на вашият джип. Както всички знаете всеки един джип през определени километри или период от време трябва да влезе в сервиз за подмяна на консумативи. Част от тези консумативи са въздушен филтър, маслен филтър, филтър за климатика и купето, горивен филтър, маслото в двигателя с вътрешно горене, охладителна течност (анттифриз).

Други консумативи, които също трябва да бъдат подменени през малко по-дълъг период от време са ангренажен ремък, пистов ремък, обтегачна ролка и други. Един джип за да бъде безупречен е нужна постоянна и навременна профилактика. Когато става дума за управлението на джипа е нужно да споменем редовната проверка за количеството на хидравличната течност.

Други части, които имат нужда от постоянно наблюдение и следене за неизправности са съединителя, износването на спирачните дискове и спирачни накладки. Необходимо е да проверяваме редовно дали имаме изгорели крушки по-фаровете, стоповете, мигачите, халогените и други. На няколко месеца е нужна и напълната смяна на чистачките, която много шофьори пренебрегват. Всички знаем, че при лоша видимост автомобила става трудно управляем, а и не само ние сме на пътното платно.

Така, че грижете се за тези дребни, но жизнено важни неща. Редовната подмяна на подгряващите или запалителни свещи на джипа ще допринесе за добрата и безотказна работа на двигателя. Сервизното обслужване е не само препоръчително, а задължително, ако не искате да стоите отчаяно по-пътищата чакайки пътна помощ питайки се колко пари ще Ви вземат за услугата.

Винаги казвайте на сервизните техници от автосервиза, в който поддържат джипа Ви да записват в сервизната книжка, каква профилактика или ремонт е извършен. Така вие лесно ще следите сервизното обслужване на джипа. Да не забравяме да споменем и гумите на джипа, които също са консуматив и част от сервизното обслужване. Не си позволявайте да шофирате със силно износени гуми независимо дали те са off-road или шосейни.

На лице е битката в автомобилната индустрия при предлагането на резервни части за сервизното обслужване. Има стотици производители на авточасти, някои от които предлагат резервни части за джипове с ниско или високо качество на различни цени. Ако искате да сте доволни от качеството и удовлетворени от цената, използвайте системата за намиране на резервни части - 24asti.bg.