Части за Джипове

Намерете това от което се нуждаетеСкоростна кутия при джиповете и резервни части

Ръчната скоростна кутия при джиповете е вид предаване използвано в превозното средство. Чрез скоростната кутия и помощта на съединителя на джипа се регулира прехвърлянето на въртящ момент на двигателя с вътрешно горене. Конвенционалната ръчна трансмисия е често базово оборудване в джиповете. Други възможности включват автоматизирани трансмисии, като автоматичната трансмисия или полу-автоматичната скоростна кутия.

При ръчните скоростни кутии на джиповете шофьора сам избира предавателното число по-всяко време. Съвременните скоростни кутии на джиповете използват пет, шест или седем предни предавки и една задна, докато при тежкотоватните автомобили предавките са минимум девет на брой, така че предаването може да предложи широка гама от зъбни колела и близки предавателни числа.

Най-често срещаните и разпространени ръчни скоростни кутии са с пет предни предавки и една задна. Скоростните кутии на автомобилите и джиповете сега са почти универсално синхронизирани, докато трансмисиите за тежки камиони, мотоциклети и състезателни автомобили не са. Не-синхронизираните скоростни кутии се използват поради няколко причини. Триенето на материала, като например месинг е по-податлив на износване и счупване.

Зъбните колела в скоростната кутия са заменени със стоманени, подобрявайки надеждността на механизма и намаляване на износването. В допълнение ще добавим, че процесът на синхронизираното предаване е по-бавен от този на не-синхронизираното предаване. Повечето съвременни автомобили и джипове са оборудвани с синхронизирана скоростна кутия.

Задната предавка обикновено не е синхронизирана, тъй като е само една, но при някои автомобили се срещат и синхронизирани задни предавки. През нашият сайт 24asti.bg, Вие можете да намерите втора употреба скоростни кутии, които са внимателно демонтирани от специализиран сервизен екип. Също така можете да запитате за цена или да закупите резервни части за повредената скоростна кутия на Вашият джип. В 24asti.bg се предлагат резервни части за трансмисията на всяка една марка и модел джип.