Части за Джипове

Намерете това от което се нуждаетеХодова част при джиповете и резервни части

Ходовата част и шасито сформират основната структура на съвременния джип. Шасито е пресована стоманена рамка която образува скелета на джипа, на който е монтиран двигателя с вътрешно горене. Колелата на джипа са монтирани на оси прикачени към шасито на джипа. Колелата и осите са част от структура на ходовата част. Други елементи монтирани към ходовата част са: предавателният кормилен механизъм, спирачната система и окачването към което са включени амортисьорите, пружините или ресорите.

По-време на производствения процес, купето е гъвкаво приковано към шасито, а към него и ходова част. Тази комбинация на купе и рама (шасито) на джипа изпълняват различни функции. Шасито абсорбира реакцията от движението на двигателя и осите на ходовата част. Ходовата част поема реакцията от силата на колелата при ускорение и спиране, абсорбира аеродинамичните сили от вятъра и пътните неравности през окачването и поглъща енергията на удара в случай на постъпило събитие от споменатите.

На лице е постепенното преминаване към по-модерен дизайн на ходовата част при джиповете. На лице е и тенденция към съчетаване на ходова част, шасито и купето в един структурен елемент. Ходовата част при off-road джиповете и SUV автомобилите е изработена висококачествени материали, които я правят достатъчно здрава, за да се противопоставя на силите и тежестта, които са приложени към нея. За да постигнат по-добри характеристики за изолация на шума и комфорта по-време на возене, при различните ходови части се използват различен тип окачвания.

Наличието на по-тежки стоманени компоненти в модерният дизайн на ходовата част се избягва и се замества от подсилени и олекотени метали като алуминий. Ако търсите резервни части за ходовата част на Вашият джип, трябва да знаете че сте попаднали на правилното място. През търсещата машина 24asti.bg, Вие ще намерите: алуминиеви джанти, off-road и шосейни гуми, въздушни възглавници, амортисьори, пружини, ресори, главини, щанги, шарнири, кормилни болтове, носачи, спирачни челюсти, шенкели и много други елементи от ходовата част на Вашият джип.