Части за Джипове

Намерете това от което се нуждаетеABS система при джиповете и необходимите резервни части

ABS е система, която е предназначена за предпазване от блокиране на колелата както при автомобилите и камионите така и при джиповете и off-road автомобилите. ABS системата е проектирана да направи шофирането по-безопасно в повечето случаи. При напълно блокирали (заключени) колела, водача на джипа не може да го управлява правилно.

Например при такава ситуация шофьора не би могъл да заобиколи препятствие при блокирали колета и джипа би се приплъзнал в неочаквана посока от водача. Дори при завъртане на волана при заключени колела, джипа не може да следва зададената му посока. ABS системата предотвратява това да се случи и намалява шанса от загуба върху управлението и контрола на Вашият джип. Така всеки един джип с ABS, прави неговото шофиране по-безопасно.

При липса на ABS по-черен и неравен път, който е посипан с пясък и чакъл, където сцеплението между гумите и земята е малко, при натискане на спирачката колелата се заключват веднага. ABS е част от спирачната система на джипа или off-road автомобила, която ще предотврати това. При задействането на ABS-а върху пясък и чакъл всяка от гумите действа самостоятелно и забавя ефективно джипа.

Всъщност спирането на джип без ABS върху пясък или чакъл може да бъде толкова жестоко и ситуацията до която може да се стигне може да бъде много лоша. След като говорим за ABS системната на вашият джип ни бихме искали да ви дадем няколко съвета, някои от които са: При евентуална повреда на вашият ABS, моля посетете веднага специализиран сервиз, който би могъл да извърши правилна диагностика на проблема.

При необходимост от резервни части за ABS системата на Вашият джип, моля използвайте сайта за намиране на нови, втора употреба и оригинални части - 24asti.bg. Тук можете да запитате за части като: компютър за ABS, датчик за ABS, помпа за ABS, централен модул на ABS, датчик за скорост, семеринги и много други.