Части за Камиони

Намерете това от което се нуждаете


Ефективност и действие на автоалармата

Ефективността на автоалармата е изключително важна за предпазване превозното средство от кражба или злонамерено проникване. Тъй като повечето автоаларми се задействат случайно (често, защото са настроени с висока чувствителност), хората ги пренебрегват. Статистиките показват, че авто крадците не се страхуват да проникнат в даден автомобил или камион, защото фалшивите аларми са толкова чести, че хората просто ги игнорират.

Поради големия брой фалшиви аларми създадени от автоалармите, много автомобилни производители вече монтират автоалармени системи не само със звукова сигнализация, но и с блокировка на двигателя. Съвременните автоаларми могат да притежават алтернативната екстра за проследяване на откраднатото превозно средство. GPS локализираните автоалармени системи дават възможност на собственика на превозното средство да заключва и отключва, проследява и деактивира стартера на превозното средство онлайн.

Често фалшивите аларми биват задействани понеже при автомобилните аларми са използвани високи настройки на чувствителност. Автоалармата с настройка на висока чувствителност може да бъде задействана лесно от силен звук на бас честота, силна музика, други преминаващи в близост автомобили или мотоциклети с силен звук причинен от изпускателните системи, гръмотевични бури и други.

Друга причина за задействането на фалшивата алармена система, може да бъде неправилното инсталиране. Това може да включва неправилното инсталиране на шоковият датчик на място, което лесно приема и предава различни видове вибрации. Ако намаляването на чувствителността, на автоалармата не помогне, тогава другият начин за решаване на този проблем е, датчика да се постави на мек материал, който да поглъща вибрациите причинени от различните видове ежедневни звуци и шумове.

Също така, някои от сензорите за счупване на прозореците (сензорите, които използват микрофони, за откриване на счупени прозорци) могат да бъдат фалшиво задействани например, ако някой детонира шумни фойерверки в близост до колата, което води до вибриране и създаване на звук от автомобилните прозорци.

Някои от съвременните автоаларми притежават LCD дисплей на дистанционното управление на алармата, който показва коя част от превозното средство е засегната при задействането. Ако търсите да закупите хубава автоаларма за вашата кола или камион, използвайте сайта на 24asti.bg, чрез който ще намерите най-качествените и добри автоаларми на страхотни цени.