Части за Камиони

Намерете това от което се нуждаете


Изпускателна система при камионите. Ауспуси и гърнета.

Изпускателната система при камионите спомага за правилното изхвърляне на отработените газове, произведени при изгарянето на горивото в двигателя с вътрешно горене. Чрез правилното изхвърляне на вредните емисии през изпускателната система се опазва околната среда. Двигателя се нуждае от гориво за да работи. За да се изхвърлят правилно вредните емисии причинени от изгарянето на горивото, камионите се нуждаят от определени части и компоненти, които сформират изпускателната система.

Това са: изпускателния колектор, който е монтиран на двигателя, каталитичният конвертор (катализатора), който намалява замърсяването, изпускателният резонатор и заглушителя, които намаляват шума. Разнообразните части за връзката към ауспуха на тези компоненти включват: тръби, скоби, меки връзки и уплътнения.

Основните компоненти при изпускателната система за изхвърляне на изгорелите газове газове при камионите, са проектирани да издържат дълго време, но няма начин да се прогнозира продължителността на техният живот. Това е така, защото те са обект на много фактори, които влияят върху тях. Те са направени предимно от метал, който корозира лесно. Частите на изпускателната система са подложени на изключително високи температури.

Климатът и околната среда, в която се експлоатира тежкотоварното превозното средство, също играе важна роля. Постоянната поддръжка на изпускателната система е крайно необходима за правилната работа на двигателя. Гумените уплътнения и прикрепящите елементи са най-лесно уязвими към увреждане. Прикрепящите елементи и гумени уплътнения са податливи на скъсване, напукване и счупване, причинени от топлината на изгорелите газове и условията на околната среда.

Тяхното състояние може да бъде много лесно проверено и при необходимост, отделните части трябва да бъдат подменени навреме, преди да се стигне до увреждане и нараняване на по-скъпите части и елементи от изпускателната система на камиона. В тази връзка, при необходимост от отделни резервни части от изпускателната система на Вашият камион, бихме Ви посъветвали да използвате онлан системата за намиране на резервни части за камиони - 24asti.bg.