Части за Камиони

Намерете това от което се нуждаете


Компютри за камиони

Камионите в днешни дни са оборудвани с компютри, които следят работата на двигателя и запазване на ниските му емисии. Вашия компютър на камиона получава данни от източници като сензори за кислород и въздушно налягане, сензор за въздушна температура или датчик за температура на ел. мотора.

Има и още три датчика, които играят важна роля за информирането на компютъра и това са сензорите за натиск, кислород и позиция на педал за подаване на газ. Инсталираните във вашите камиони компютри ще обработят тази информация като по този начин правилната експлоатация на двигателя, разхода на гориво и други важни за камиона неща.

В случай, че има нещо нередно компютъра на камиона ще сигнализира за авария, което може да предотврати възможен пътен инцидент. Наличните данни около аварията се съхраняват в паметта на компютъра като сервизите ще разчетат това чрез специална техника. Има различни видове компютри за камиони, които диагностицират гуми, двигател, компресия и така нататък.

Известни са някои марки камиони, при които компютри налагат контрол на скоростната кутия. При условие, че камионът ви притежава ABS система компютъра има функцията да проследява скоростта с която се движите и да контролира работата на спирачките. Тези екстри са присъщи за по-новите модели камиони познати днес.

Други камиони пък могат да се похвалят с ел. огледала и седалки, които също се контролират с помощта на компютри. Отделните електроники към CD player-и, радиа и прочие също имат вградено компютърно ръководство. Именно поради тази причина те ви гарантират висока производителност и дългосрочна работа.

Можем да обобщим, че модерните камиони разполагат с цяла мрежа от компютри, които контролират всичко, което се случва с возилото. По този начин ние получаваме добра ефективност а също така и добро ниво на безопасност по време на управлението. Ако компютрите на камиона дефектират то може да ги смените и благодарение на нашия сайт за авточасти и аксесоари.