Части за Камиони

Намерете това от което се нуждаете


Ползата от страничните огледала за обратно виждане при камионите

Едно от най-важните оборудвания за безопасност на водача на лекотоварни и тежкотоварни камиони са огледалата за обратно виждане. Огледалата за камиони са жизненоважни, давайки възможност за видимост на водача на камиона към заобикалящата го среда и действията на другите шофьори, които обграждат тежкотоварното превозно средство.

Пътните платна в днешно време са натоварени повече от всякога. Тежкотоварните камиони, обикновено пътуват на дълги разстояния всеки ден. Това огромно увеличение на ежедневния трафик прави огледалата за обратно виждане на камионите крайно необходими за безопасността. Страничните огледала на камиона за обратно виждане са проектирани да се подобри видимостта на водача отляво и отдясно на превозното средство.

Необходимостта от бдителността на водача е по-важна от всякога, тъй като всяка грешка може да предизвика необратими последствия въздействайки на други превозни средства, които участват в движението. Както всички знаем, тежкотоварните камиони са с много ограничена видимост поради големите габарити на превозното средство и товара който пренася камиона.

Огледалата за обратно виждане на камионите са предназначени да позволят засилване видимостта на пътя и трафик към задната част на камиона или ремаркето, без да се отнема от вниманието това което се случва напред по-пътното платно. Огледалата за обратно виждане на камионите дават възможност за по-висока степен на безопасност, което прави водачите на камиони по-уверени по-време на шофиране.

При възникнала ситуация по-пътя или настъпването на дадено събитие, страничните огледала на камионите позволяват видимостта на водача и той може да забави или спре тежкотоварното превозно средство, без да причинява опасност на другите автомобили. Огледалата при камионите са от голяма помощ в редица ситуации настъпили на пътя по-време на движение. Страничните огледала могат да бъдат полезни при навлизане в голям трафик от автомобили, паркиране или маневриране.

Огледалата за обратно виждане са особено важни при промяна посоката на камиона от едното платно в другото, позволявайки по-добър изглед към трафика зад камиона и да се определи кога платното в което трябва да се премести камиона е свободно. Чрез нашият онлайн каталог за намиране на резервни огледала за камиони - 24asti.bg, Вие трябва да сте сигурни, че ще намерите най-подходящия модел огледало за вашият камион.