Части за Камиони

Намерете това от което се нуждаете


Охладителна система при големите камиони

Топлината изразена като топлинни единици е една позиция, която всеки дизелов двигател има в изобилие. Когато дизеловото гориво изгаря, произвежда топлина. Тази топлина създава енергия, която двигателят използва и възпроизвежда. Работа под нормални експлоатационни условия, цикъла на горене в дизеловият двигател произвежда хиляди топлинни единици.

Тези двигатели понякога трябва да работят при екстремни температури, поради няколко причини. Дизеловото гориво е с цетаново число в сравнение с бензина, който е с октаново число и затова дизела изисква по-голяма компресия и по-високи температури, за да бъде горенето по-ефективно. Увеличаването на полезния товар, турбокомпресорите, допълнително отопление и климатичните системи са само няколко от елементите, които повишават енергийните нужди на дизеловият двигател. Теси процеси и системи натоварват двигателя и той се нуждае от охлаждане.

Една от най-трудно управляваните работещи системи при камионите е охладителната система. Топлината, генерирана от по-новите дизелови двигатели се е увеличила до десет процента в сравнение с предишните модели. Новите аеродинамични дизайни на кабините на камионите оставят малко място за увеличаване капацитета на охладителната система.

При проектирането и изграждането на охладителните системи, камионните инженери обръщат повече внимание на дизайна на вентилаторите, водните помпи, пасажите и пътищата на охлаждащата течност за да се изхвърли по-лесно излишната топлина от двигателя с вътрешно горене. Радиатора обикновено е центъра на внимание, когато инженерите се опитват да намерят начини, за да се увеличи охлаждащата ефективност на системата.

Охладителната система при камионите включва отделни елементи като: водни ризи, които обграждат всеки цилиндър, проходите и каналите, през които преминава охладителната течност в блока на двигателя и главата, водната помпа, радиатора, вентилатора на двигателя и външните електрически вентилатори, термостата, маркучите, топлинните и температурни сензори и въздушеният охладител. Ако си помислите, че охладителя на въздуха не е част от охладителната система, трябва да вземете предвид, че въздушният охладител понижава температурата на входящия въздух.

По-този начин има увеличаване на температурата на горене в двигателя, а от своя страна се увеличаване на ефективността на горивния цикъл. Чрез използването на повече от генерираната топлина за енергия има намаление в размера на излишната топлина. Ако търсите части за охладителната система на Вашият камион не се колебайте да използвате търсещата машина 24asti.bg. Използвайте онлайн каталога и изпратете своето запитване, на което ще бъде отговорено в най-кратки срокове. Офертата която ще получите, ще бъде с най-добрите цени за цялата страна.