Части за Камиони

Намерете това от което се нуждаете


Сервизно обслужване на тежкотоварните камиони

Поддръжката на тежкотоварните камиони, които пренасят големи товари е много по-трудна отколкото при нормален лек автомобил за превоз на пътници. Тежкотоварните камиони, често са свързани с постоянната им експлоатация, което води до по-честото им сервизно обслужване. Това сервизно обслужване трябва да бъде приоритет за превозното средство, ако искаме да ни създава по-малко проблеми. Тук ние ще обсъдим и разгледаме процедурите за сервизната поддръжка и колко често трябва да се извършват самите те.

Смяната на маслото е може би най-добрата застраховка, която можете да имате, за да се запази добрата и правилна работа на двигателя с вътрешно горене. Разписанието за посещение в сервиз е различно и зависи от работата и натоварването на камиона. При интензивна работа, един камион трябва да посещава сервиз за подмяна на маслото и филтрите на около 5 хиляди километра. Когато камиона се движи в голям трафик и са необходими дълги изчаквания, при което двигателя на камиона работи на празен ход е необходимо да знаете, че маслото се разгражда по-бързо.

Сервизната подмяна на старото масло с ново, което притежава по-добър вискозитет, води до по-малко износване на отделните части на двигателя на камиона. Следващата необходима и важна стъпка при посещението на камиона в сервиз е да се прегледа и при необходимост да се обслужи скоростната кутия и съединителя. Понеже камионите носят големи товари, голяма част от натоварването по-време на движение се поема от съединителя и скоростната кутия на камиона.

Скоростните кутии при камионите се смазват от трансмисионни масла, които дори и по-рядко от моторните масла, но трябва да бъдат подменяни както и самите филтри на камионните скоростни кутии. Сервизните механици на камиони препоръчват маслото на скоростната кутия да се подменя на около осемдесет хиляди километра. Това важи също и за сервизното обслужване на диференциала на камиона. Гумите на камионите трябва периодично да бъдат завъртани в сервиз за да се позволи тяхното равномерно износване.

По-време на смъкване на гумите преди смяната на тяхното място е желателно сервизните техници да прегледат спирачната система на камиона. Другото, което е необходимо за правилното износване на гумите е седмичната проверка за правилното налягането в тях, което води до по-гладко возене и по-добра стабилност по-време на движение на камиона. Прекалено  надутите гуми на камиона могат да доведат до тяхното гръмване. Не забравяйте, че гумата, която е с ниско съдържание на налягане на въздух генерира много повече топлина.

Топлината е най-големият враг на гумите, което позволява да се износват по-бързо. Двигателните течности и охлаждащите течности трябва да се проверяват по-често, отколкото на пътническите леки превозни средства. При посещение в сервиз е необходимо да се преглежда внимателно и окачването на един камион, имайки в предвид тежките товари, които носи той. Съвременните камиони са с много повече функции, отколкото камионите преди десетилетия, при които има много повече части, компоненти и елементи, които се нуждаят от постоянна сервизна поддръжка.

Вие винаги трябва да се грижите, обслужвайки камиона навременно в сервиз, защото това е от жизненоважно значение за вашият бизнес. При необходимост от резервни части и сервизни комплекти за Вашият камион като: въздушни филтри, маслени филтри, горивни филтри, ремъци, ангренажни вериги и други, отправете запитване за тях през 24asti.bg, след което ще ви бъдат изпратени многобройни оферти със страхотни цени и избор на определени марки резервни части.