Части за Камиони

Намерете това от което се нуждаете


Хидравлични системи при тежкотоварните камиони

Основната идея зад всяка хидравлична система е много проста: сила, която се прилага в един момент се предава към друга точка, с помощта на течност. При хидравличните системи тази течност може да бъде различен вид масло. При самата работа на хидравличната система, използваната сила се умножава. В хидравличната система има приложени бутала, които при работа избутват хидравличната течност предавайки и умножавайки силата до крайната точка на системата.

Ако се приложи низходяща сила на едно буталото, тогава силата се предава на второто буталото чрез маслото в тръбата. Всички хидравлични системи разполагат с повече от едно бутало. Отделните хидравлични системи при камионите, могат да бъдат различни по-вид и форма. При хидравликите на тежкотоварните камиони главното бутало в цилиндъра на хидравличната система може да управлява няколко други хидравлични бутала. За да се определи коефициента на крайната изходяща сила на хидравличната система е нужно да се знаят размерите на отделните приложени части, в случая буталата.

Да предположим, че едното бутало в хидравличната система е с диаметър два инча и радиус един инч, докато другото бутало е с диаметър шест инча и три инчов радиус. Площта на двете бутала е Pi * R 2. Площта на по-малкото бутало е 3.14, а площта на по-голямото буталото е 28,26. Голямото бутало е 9 пъти по-голям от малкото буталото. Това означава, че всяка сила приложена към буталото, ще стане девет пъти по-голяма.

Така че, ако се прилагат сто килограма низходяща сила към по-малкото бутало, ще се появи деветстотин килограма сила в по-голямото бутало. Ако търсите хидравлични системи за вашият камион или отделните им части, използвайте сайта за намиране на резервни части, както нови, така и втора употреба - 24asti.bg. Чрез нашият сайт, Вие можете да закупите хидравлични помпи, хидравлични кранове, хидравлични цилиндри, хидравлични бутала, хидравлични разпределители и много други части от хидравличните системи на камионите.