Части за Камиони

Намерете това от което се нуждаете


AdBlue и чистотата на дизеловите двигатели

AdBlue е регистрирана търговска марка за AUS32. Това е воден карбамиден разтвор от 32,5% и се използва в процеса, наречен селективна каталитична редукция, или накратко SCR за намаляване на емисиите на азотните оксиди на азота от отработените газове на двигателите при дизеловите моторни превозни средства. AUS32 е разтвор с висока чистота на деминерализация, който е нетоксичен и безопасен.

Въпреки това, разтвора може да бъде корозивен за някои метали и трябва да се съхранява и транспортира в резервоари, при които са използвани подходящите материали за изработка. Марката AdBlue е собственост на Германската асоциация на автомобилната индустрия, която гарантира, че стандартите за качество се поддържат в съответствие с нужните спецификации.

Под ръководството на бордовия компютър и сензора за NOx, течността се изпомпва в изпускателният поток в размер от 2-а до 4-ри грама на галон. При отработването разтвора се превръща в амоняк, който реагира с NOx. В резултат от химическата реакция се образува обикновен азот и водна пара. Системите AdBlue са проектирани с капацитет от от 7 до 10 галона.

При нормални работни условия на превозното средство, резервоара за AdBlue трябва да се презарежда само по-време на редовно планирана поддръжка. SCR системите в момента се използват в цяла Европа, Япония, Австралия, Хонг Конг, Тайван, Корея, Нова Зеландия и Сингапур. Всички европейски производители на камиони в момента предлагат SCR оборудвани модели.

Бъдещите стандарти за вредните емисии Euro 6 ще засилят търсенето на тази технология. SCR системите са чувствителни към потенциални химически примеси в разтвора, следователно е от съществено значение за поддържката на високи стандарти за качество на AdBlue.

Използването на SCR технологията в Европа е необходима да се разработи една инфраструктура за доставка на AdBlue. AdBlue авточасти се предлагат и чрез нашият сайт - 24asti.bg.