Части за Камиони

Намерете това от което се нуждаете


Приложение на въздушните възглавници (Airbag)

Въздушните възглавници са вид фиксиране на автомобилната безопасност като предпазните колани. При задействане на въздушните възглавници (Airbag), те се напомпват от газ. Въздушните възглавници (Airbag) могат да бъдат вградени във волана, арматурното табло, вратите, покрива и седалките на вашия автомобил или камион.

За да бъдат задействани въздушните възглавници се използва сензор за удар, който предизвиква бързото разширяване и по-този начин водача и пътниците могат да бъдат предпазени от по-сериозни наранявания. Първите въздушни възглавници се срещат още през 1950 година, но първата успешна сензорна електромеханична автомобилна система на въздушната възглавница е въведена през 1968 година.

През седемдесетте години се въвеждат въздушни възглавници при автомобили като Ford, Chevrolet, Oldsmobil, Buick и моделите на Cadillac. Масовото приложение на въздушните възглавници, като опция за допълнително оборудване на автомобилите и камионите започва след 1980 година. Въздушните възглавници (Airbag) биват два вида - челни и странични.

При системите за челните въздушни възглавници, автоматично се определя, дали и с какво ниво на мощност да се задейства и издуе въздушната възглавница. Подходящото ниво за издуване на въздушната възглавница (Airbag) се основава на сензора за удър, който обикновено може да открие: позицията на седалката, използването на предпазен колан от пътниците и отчитане тежестта на катастрофата.

Въздушните възглавници за страничен удар са надуваеми устройства, които са предназначени да помогнат за защита на главата или гръдния кош в случай на сериозен удър в страничната част на автомобила или камиона. Ако търсите части за Airbag системата на вашият камион като: Airbag за волана и арматурното таблото, датчици за Airbag, компютър за Airbag, кабели и превключватели за Airbag и други, използвайте системата за намиране на резервни части – 24asti.bg.