Части за Строителни машини

Намерете това от което се нуждаете


Двигатели за строителни машини

Двигателят с вътрешно горене при строителните машини работи, като изгаря гориво. Разликата му от парния двигател е, че изгарянето става вътре в него. Двигателите с вътрешно горене най-често използват бензин, но има и такива, които работят с дизелово гориво, пропан-бутан, метан, водород и т.н.

Обикновено, двигателите могат да работят само с един вид гориво и трябва да е коригирано съотношението на горивото и въздуха, за да могат да се използват и други горива. При бензиновите двигатели, сместа гориво – въздух се впръсква в цилиндъра. От буталото става компресирането и когато се достигне оптималната точка в хода на компресията, се създава електрическа искра от свещта, която води до запалване на горивото.

Когато горивото гори се генерира топлина и се създават много горещи газове в цилиндъра, а налягането което се получава води до връщане на буталото обратно надолу. Изгорелите газове се изхвърлят през изпускателната система на машината. Този процес се повтаря многократно, докато машината работи.

Когато буталото се движи, то задвижва и коляновия вал, който произвежда кръгови движения. Има вентили, които контролират приема на сместа от горивото и въздуха, те не позволяват на изгорелите газове да излязат когато не трябва. При автомобилите, микробусите, джиповете, камионите, строителните машини и т.н. се използват най-вече четиритактови двигатели. Четиритактовият цикъл има много по-голям ефект от двутактовия.

Движещите части при четиритактовият двигател са много повече на брой. Можете да откриете всичко, което ви трябва за вашия дизелов или бензинов двигател от търсачката на 24asti.bg. Много от новите части са на доста високи цени, за това не забравяйте, че можете да потърсите втора употреба, които са монтирани много внимателно от превозните средства и се продават отделно.

Пуснете запитване и изберете категория строителни машини! Ние работим с много търговци, които ще видят какво търсите и ще ви отговорят в много кратък срок, а вие ще получите различни оферти за частта, която търсите.