Части за Строителни машини

Намерете това от което се нуждаете


Аларми за строителни машини

Алармата при строителните машини е много ефективна и може да послужи за да предотврати евентуална кражба или нежелано проникване в превозното средство. Много аларми не са настроени добре и понякога се задействат случайно, защото са прекалено чувствителни, а това води до игнорирането им от повечето хора. Има толкова много чести аларми, че всички са свикнали с тях и никой не им обръща внимание, за това и крадците не се страхуват от тях и не им обръщат внимание.

Много производители на строителна техника вече монтират алармени системи, които освен че имат звукова сигнализация, могат да блокират и двигателя. Те притежават също и допълнителни екстри като GPS проследяване на откраднатите превозни средства. С GPS локализирането, собствениците могат в реално време да заключват или отключват машините, да ги проследяват и деактивират, когато пожелаят, като всичко става онлайн.

Алармите при строителните машини в повечето случаи не са настроени много добре и са прекалено чувствителни, а това води до много фалшиви сигнали. Алармата, която не е добре настроена, може много лесно да се включи от по-силен звук на бас честота, от силна музика или преминаващ наблизо автомобил или мотоциклет, който форсира двигателя си. Освен това, те се пускат от бури, гръмотевици и т.н.

Ако алармата не е инсталирана правилно, това също може да доведе до много фалшиви сигнали. Причината за това може да бъде, че шоковия датчик не е инсталиран където трябва и поради това да приема много лесно всякакви вибрации. Ако бъде намалена чувствителността на алармата и това не доведе до желания ефект, тогава датчика трябва да се постави на по-мек материал, който да не поглъща всички вибрации, получаващи се от ежедневните звуци, които със сигурност не са малко около строителните машини.

Има и сензори, които се използват за установяване на счупени прозорци. Те работят с микрофони, които откриват счупените стъкла и могат да се задействат фалшиво, ако наоколо има фойерверки или някоя строителна машина, която от вибрациите създава звуци от прозорците си.