Части за Строителни машини

Намерете това от което се нуждаете


Компютри за строителни машини

Съвременните строителни машини са оборудвани с поне един компютър. Той отговаря за мониторинга на емисиите от двигателя и правилното коригиране на неговото управление, за да успее да запази колкото се може повече емисии. За да обработва информацията, компютърът я получава от различни сензори, между които сензор за въздушното налягане, сензор за кислород, сензор за температурата на въздуха, за температурата на двигателя и т.н.

Има още датчици, които подават информация към компютъра на строителната машина – такива са: сензора за позицията на педала за газта, сензора за кислород, сензора за натиск. Когато получи информация от тях, компютърът може да контролира свещите и горивните инжектори, за да създаде колкото се може по-добра работа на двигателя и да улесни стартирането му.

Освен това, компютърът следи всичко и ако усети някакъв проблем, той информира водача като му изпраща предупредителен сигнал или светлина. Тази информация се записва в него, а сервизите имат други компютри, които са в състояние да прочетат кода, който е записал този компютър и така по-лесно могат да установят точния проблем. Има различни видове компютри, в зависимост от това каква е строителната машина и какво е нейното оборудване.

Има строителни машини, при които компютрите им контролират и автоматичната скоростна кутия. Ако машината е оборудвана с ABS (антиблокираща система), тогава тя също има компютър, който контролира спирачките и следи скоростта на колелата. Има и системи за въздушни възглавници, които също са оборудвани с компютри, новите климатични системи в машините също се контролират от свой собствен компютър.

Има автомобили, които разполагат с електрически огледала и седалки, а те също са управлявани от компютър, освен това всеки плеър, радио или дигитален дисплей, има компютър. Системите, които са предназначени за круиз контрол, също са оборудвани с компютър. На практика, един съвременен автомобил е оборудван с толкова много компютри, че представлява цяла компютърна мрежа.

Всички тези неща са необходими, защото правят автомобила много по-безопасен и ефективен. Ако имате дефектирали компютри във вашите строителни машини, можете да ги подмените, като използвате сайта ни за части.