Части за Строителни машини

Намерете това от което се нуждаете


Огледала за строителни машини

Има два вида огледала при строителните машини. Едните са странични и са предназначени за обратно виждане, те могат да се монтират както на предните колонки, така и на предните врати или на калниците на машините, така стават част от техния екстериор. Другия вид са огледала за обратно виждане, които се монтират на предното стъкло и са с въртяща се стойка. Могат да се въртят и дават видимост на водача, който може да гледа какво се случва отзад.

Огледалото, което се монтира вътре в купето става част от интериора на машината. Страничните огледала са допълнителни, те се използват от шофьорите, за да имат по-голяма видимост назад, без да има нужда да въртят главата си, те могат да гледат само напред, като по този начин не създават опасност за себе си и останалите. Страничните огледала се използват най-много, когато трябва да се маневрира с машината или при изпреварване.

Страничните огледала могат да се регулират ръчно или автоматично, за да осигурят възможно най-добра видимост на водача, в зависимост от положението му, в което се намира. Ръчната настройка на огледалата се нарича Remote, а електрическата – Bowden. Тя кара огледалата да се движат с помощта на мотор. Огледалата, които се намират извън купето могат да бъдат оборудвани с електрическо загряване или да работят на принципа defogger.

Defogger е система, която се среща най-често на задните прозорци на машините и служи за размразяване на снега или леда, който се образува върху тях. Вече има практика, върху страничните огледала на машините да бъдат монтирани и мигачите. Огледалата могат да са с различни цветове и размери, независимо дали са интериорни или екстериорни. Ако търсите огледала за вашите машини, можете да разгледате 24asti.bg, където със сигурност ще ги откриете. Без значение дали търсите оригинални огледала за вграждане или такива, които се монтират посредством адаптер, вие ще ги намерите при нас.