Части за Строителни машини

Намерете това от което се нуждаете


Трансмисии за строителни машини

Автоматичните скоростни кутии при строителните машини са вид предаване, използвано при различни моторни превозни средства. Чрез тях може автоматично да се променят предавателните числа, докато превозното средство е в движение, а това е улеснение за водача, защото не се налага ръчна смяна на скоростите. Почти всички автоматични трансмисии са оборудвани по еднакъв начин.

Автоматичните скоростни кутии много често разполагат с паркинг функция, която служи за блокиране на входящия вал на предаването. Такива скоростни кутии, но по-големи, се използват при тежкотоварните, индустриалните и търговските превозни средства.

Има и други скоростни кутии, освен автоматичните при строителните машини, например CVT (непрекъснато променлива трансмисия) или полуавтоматичните скоростни кутии. Те улесняват водача при промяната на предаването, чрез управление от компютъра на автомобила, като водача достигне до червената зона на двигателя чрез подаване на газ.

Макар че си приличат с ръчните скоростни кутии, автоматичните, полуавтоматичните и променливите трансмисии са много по-различни, особено тези, които се използват при строителните машини.

Автоматичните кутии, които се използват при строителните машини, използват преобразовател на въртящия момент и той служи като съединител при управлението на връзката, която става между зъбните колела и двигателя. Полуавтоматичните скоростни кутии имат съединител, също като при ръчните, но той се контролира от електрохидравлично устройство.

Ръчните скоростни кутии в строителните машини най-често спадат към базовото им оборудване. Новите имат опция за автоматични, полуавтоматични или CVT скоростни кутии.

Ако ви трябва нова скоростна кутия или пък предпочитате втора употреба, ако търсите части за строителни машини, можете да използвате търсачката на 24asti.bg, от където ще откриете всичко, което ви трябва.

Всеки може да открие частите които търси при нас. Ние работим със стотици доставчици, търговци и автоморги от цялата страна, за това гарантираме, че ще останете доволни от резултата и няма как да не откриете частите, които са ви нужни. От вас се иска само да потърсите, другото оставете на нас.